Om via YoungOnes aan de slag te gaan, heb jij een persoonlijk account nodig op de YoungOnes app. Voor freelancers is het alleen mogelijk om een account aan te maken via de YoungOnes app. Opdrachtgevers kunnen juist alleen aan de slag via de website.

Van het downloaden van de app tot aan het aanmelden voor klussen zijn de volgende stappen nodig:

Stap 1 | Download de YoungOnes app via de appstore of playstore.

Stap 2 | Klik op ‘Meld je nu aan!’.

Stap 3 | Kies een e-mailadres en wachtwoord.

Stap 4 | Maak jouw profiel compleet.

Stap 5 | Kies een representatieve foto die jij bijvoorbeeld ook voor een cv zou gebruiken.

Stap 6 | Vul jouw persoonlijke gegevens in.

Stap 7 | Vul het rekeningnummer in waarop jij de betalingen van facturen wil ontvangen.

Stap 8 | Vul jouw werkervaring in.

Stap 9 | Heb jij al een btw-id? Vul deze dan in. Heb jij deze nog niet? Klik dan op ‘ik heb geen btw-id’. Via deze link, lees jij alles over het aanvragen van een btw-id!

Stap 10 | Indien jij geen btw-id hebt dan moet jij jouw BSN invullen.

Stap 11 | Je profiel is compleet! Nu is het tijd voor de in-app onboarding. Hierin worden de verantwoordelijkheden van het freelancen met je doorgenomen.

Stap 12 | Na het succesvol afronden van de in-app onboarding, wordt er een ID-check naar jou gestuurd per sms en e-mail. Zodra deze positief wordt ontvangen, wordt jouw account geverifieerd. Mocht je een verblijfsvergunning hebben en duurt het lang voordat je profiel wordt geverifieerd na het uitvoeren van de ID-check? Neem dan even contact op met onze helpdesk via deze link. Soms moeten deze ID-checks namelijk handmatig gecontroleerd worden.

Stap 13 | Mocht jij nog vragen hebben over de verantwoordelijkheden van het freelancen, kan je een terugbelverzoek inplannen. Bovenin de app komt een tekstbalkje te staan. Als je daarop klikt, kan je de call inplannen. Je kunt ook een contactformulier invullen via deze link.

Stap 14 | Lekker bezig, jij kan aan de slag! De eerste drie klussen kan jij zonder btw-id uitvoeren. Vanaf de vierde klus is het verplicht om met een btw-id te werken. Deze kan je aanvragen bij de KVK of de Belastingdienst. Succes!