In principe word er van je verwacht dat je vervanger regelt, als je dit niet doet, kan dit consequenties hebben voor je profiel. De voorwaarden rondom het regelen van vervanger kunnen per opdrachtgever wisselen. Check altijd even de klusomschrijving en modelovereenkomst van de klus.

Je kunt zelf een vervanging regelen of je regelt je vervanging via YoungOnes, maar de vervanger moet zelf ook een geverifieerd profiel hebben.

Vervanging via Youngones

Ga naar je klusoverzicht en klik op de klus waar jij vervanging voor zoekt. Scrol op de kluspagina naar beneden en klik op 'regel je vervanging via YoungOnes.' Lees dan de informatie goed door en klik op bevestig. Gelukt! De klus wordt nu opnieuw op YoungOnes geplaatst zodat andere freelancers kunnen reageren. Zodra andere freelancers reageren op jouw vervangingsklus kan je via de kluspagina een vervanger uitzoeken. Klik op 'selecteer je vervanger' en kijk wie er hebben gereageerd. Kies iemand uit die aan de gestelde klus-eisen voldoet en klik op 'selecteer je vervanger'en klik nog op bevestigen. Klaar! Jouw vervanging is dan geregeld. Zit er geen geschikte vervanging tussen? Trek dan alsnog het vervangingsverzoek in of zeg de klus af.

Zelf vervanging regelen

Ken je een andere freelancer die geschikt is voor de klus? Dan kun je diegene aandragen als vervanger. Via het klusoverzicht klik je op ´regel zelf vervanging´ en volg je alle stappen. Jouw vervanger ontvangt een mail en een pushnotificatie, met daarin de uitnodiging om de klus te accepteren (of te weigeren) via de YoungOnes app. Deze melding blijft zichtbaar in het scherm van de vervanger, tot hij/zij heeft gereageerd. Wanneer de vervanger de klus heeft geaccepteerd komt deze in zijn/haar overzicht bij 'uitgekozen'. Hiervan ontvang jij een pushnotificatie in de app en de opdrachtgever krijgt bericht dat er vervanging geregeld is.

In deze situatie zal jouw vervanger na de klus zelf de gewerkte uren invullen en de opdracht beoordelen via de app. De betaling van de factuur gaat rechtstreeks naar jouw vervanger.

Let op: Jij blijft wel altijd verantwoordelijk. Zowel jij als je vervanger ontvangen de rating vanuit de opdrachtgever. Ook wanneer jouw vervanger de klus niet voltooid blijf jij eindverantwoordelijk. Stem dus alles goed af met je vervanger en zorg dat hij/zij betrouwbaar is. Zonde als jouw vervanger niet komt opdagen en je alsnog een klus niet voltooid melding krijgt natuurlijk!

Wil je weten wanneer je een vervanger kunt regelen? Hier lees je daar meer over.

Waar moet mijn vervanger aan voldoen?

• Wanneer je een vervanger wilt regelen, dien je er wel voor te zorgen dat deze persoon voldoet aan de eisen die een opdrachtgever aan de klus heeft gesteld. Denk aan bepaalde vaardigheden of kledingvoorschriften. Zorg er ook voor dat jouw vervanger van gelijkwaardige kwaliteit is.
  • Je vervanger moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • De vervanger moet een BTW-ID, KVK-nummer hebben of nog binnen de 3 eerste klussen vallen.

Regel alleen een vervanger als het écht nodig is!

Regel vervanging alleen als het echt nodig is, want een opdrachtgever kiest jou natuurlijk niet voor niks uit. Daarnaast ziet een opdrachtgever op jouw profiel hoe vaak jij vervanging hebt geregeld. Dit noemen we het vervangingspercentage. Het vervangingspercentage zegt iets over jouw betrouwbaarheid. Een opdrachtgever checkt hiermee in hoeverre er vanuit gegaan kan worden, dat jij daadwerkelijk de klus gaat uitvoeren. Een hoog vervangingspercentage kan ervoor zorgen dat je voor volgende klussen minder snel gekozen wordt.