Als je de onboarding in de app helemaal hebt afgerond, krijg je een e-mail om de ID-check te doorlopen. Het is belangrijk om de juiste link aan te vragen, afhankelijk van het identiteitsbewijs dat je wilt gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd wat je moet doen als je een specifiek identiteitsbewijs hebt. Kijk dus goed wat voor jouw identiteitsbewijs van toepassing is.

1. Ik heb een Nederlands identiteitsbewijs of verblijfsvergunning:

Nederlands paspoort/identiteitskaart | Beschik je over een Nederlands paspoort of ID-kaart? Dan kun je voor deze optie kiezen. Hiermee kun je direct een automatische check uitvoeren. Wanneer deze is goedgekeurd, word je automatisch geverifieerd en kun je reageren op klussen.

Nederlandse verblijfsvergunning | Wanneer je beschikt over een Nederlandse verblijfsvergunning is het belangrijk om jouw verblijfstitel te checken. Staat er op jouw verblijfsvergunning 'Arbeid vrij toegestaan, TWV niet vereist' of 'Arbeid als zelfstandige. Dan kun je de ID-check, net zoals bij een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs, uitvoeren.

2. Ik heb een buitenlands identiteitsbewijs:

Buitenlands EU/EER of Zwitsers identiteitsbewijs Als je beschikt over een paspoort of ID-kaart van een land dat behoort tot de EU/EER of uit Zwitserland, kan je bij ons aan de slag! Je kan via deze link checken of je een identiteitsbewijs hebt van een land dat behoort tot de EU/EER. Zorg dat je de verificatie link van DataChecker aanvraagt als je zo'n identiteitsbewijs bezit, deze link is namelijk bedoeld voor buitenlandse identiteitsbewijzen. Hierbij moet je het volgende opsturen: voor- en achterkant van het identiteitsbewijs en een BSN-verklaring. Je mag het volgende als geldige BSN-verklaring meesturen:

• geldig Nederlands rijbewijs (voor- en achterkant)
  • verklaring met verwijzing naar de gemeente of overheid en je naam en BSN

Let op: een screenshot van een brief wordt WEL geaccepteerd, een screenshot van een website NIET!

Buitenlands EU/EER of Zwitserse verblijfsvergunning | Het is alleen mogelijk om met een Nederlandse verblijfsvergunning bij ons op het platform aan de slag te gaan. Alle andere verblijfsvergunningen worden niet geaccepteerd.

Ander buitenlands identiteitsbewijs | Als je in het bezit bent van een paspoort/identiteitsbewijs uit een land dat niet tot de EU/EER of Zwitserland behoort, is het niet mogelijk om op ons platform aan de slag te gaan, tenzij je een Nederlandse verblijfsvergunning hebt. In sommige gevallen, bijvoorbeeld door middel van een bepaalde verblijfsaantekening in je paspoort, is het wel mogelijk om op ons platform aan de slag te gaan. Neem hierover contact op met onze helpdesk.

Heb je toch nog vragen over de ID-check? Neem gerust contact op met onze helpdesk, dan helpen wij je verder!